Tarieven bewindvoering 2024

De beloning voor curatoren, bewindvoerders en mentoren wordt jaarlijks in de Staatscourant vastgelegd. Inversie Bewind biedt alleen beschermingsbewind aan, dus geen curatele en mentorschap. Hieronder treft u de tarieven voor een beschermingsbewindvoerder.

Per 1 januari 2024 zijn de activiteiten van beschermingsbewind bij Inversie Bewind vrijgesteld van BTW.

Bij het hebben van problematische schulden wordt u toegeleid naar de gemeentelijke schuldhulp. Volgens de aanbevelingen van de Rechtspraak blijft er recht bestaan op de hogere beloning in verband met problematische schulden tijdens de WSNP en de minnelijke regeling, ook als dit laatste tot stand komt middels een gemeentelijk saneringskrediet.

Inversie Bewind wijkt hiervan af. Bij een gemeentelijk saneringskrediet breng ik geen hogere beloning meer in rekening. De schuld is immers niet meer problematisch, op dat moment breng ik het standaardtarief in rekening. Hierdoor is er géén prikkel om niet versneld af te lossen.

Als er sprake is van een onderbewindstelling op grond van het hebben van problematische schulden en u zit in een minnelijke regeling middels een saneringskrediet, zullen wij evalueren of de onderbewindstelling nog langer noodzakelijk is.

Eenpersoonsbewind

Standaard
Problematische schulden
​Opstartkosten

€ 110,00
€ 142,25
€ 621,00

Tweepersoonsbewind

Standaard
Problematische schulden een persoon
Problematische schulden beide personen
​Opstartkosten

€ 131,83
€ 151,33
€ 170,67
€ 745,00

Extra werkzaamheden

Voor het in rekening brengen van extra werkzaamheden moet de kantonrechter een machtiging afgeven, van deze procedure wordt u op de hoogte gesteld indien daar sprake van is. U kunt dan ook uw mening geven over mijn verzoek voor extra uren.

Uurloon
Eindrekening en Verantwoording 1P
Eindrekening en Verantwoording 2P
PGB-beheer
Woningontruiming, verkoop of verhuizing bij geen mentor

€ 77,60
€ 233,00
€ 280,00
€ 582,00
€ 388,00